Vorspiel til 17.Mai!

Forhåndsmarkering av 17.Mai i Hagebyen Barnehage

I dag har vi hatt en liten forsmak på 17.mai-feiring her i Hagebyen! Barna marsjerte en runde rundt i boretsslaget med selvlagde flagg. Vi hadde korpsmusikk på høyttaler og vi sang også flere av sangene som hører med. 

 

I forkant av dagens feiring ble barna spurt om hva de bruker å gjøre og spise på 17.Mai. Mange svarte at de brukte å spise pølse og is, og gå i tog. Det måtte vi levere på. Tog hadde vi allerede gått i, og til dagens lunsj ble det servert pølser i brød og en saftis til dessert. 

Flere av barna kunne fortelle at "17.Mai e faktisk Norges bursdag siden vi heng opp flagg over alt".

Vi har snakka litt løst og fast om hva barna tenker at grunnloven er, og et av barna barna kunne si at "om vi gjør nåkka som ikke e lov så må vi i fængsel". Stort lengre enn det kom vi ikke i samtalen før artikkelforfatteren fikk følgende beskjed "Kan du gå ut no, for vi leike faktisk spa her"... 

"Barnas medvirkning i barnehagens hverdagsliv legger grunnlaget for videre innsikt i og erfaring med deltakelse i et demokratisk samfunn. Gjennom utforsking, opplevelser og erfaringer skal barnehagen bidra til å gjøre barna kjent med eget nærmiljø, samfunnet og verden" (Utdanningsdirektoratet 2017,s.56). 

Vi håper alle får en fin nasjonaldag!