Tradisjoner!

I Hagebyen barnehage er vi opptatt av tradisjoner, og vi har flere faste årlige tradisjoner vi markerer på ulikt vis.

Rammeplanen sier følgende om tradisjoner: 

"Personalet skal gi barna anledning til å bli kjent med et mangfold av tradisjoner og kunst- og kulturuttrykk fra fortid og samtid" (Utdanningsdirektoratet 2017, s.52). 

 

Sommeravslutning

Foreldre og barn møtes til en sommeravslutning i barnehagens uteområde. Her blir det servert grillmat og barna viser fram et kulturelt innslag. Vi har også en sermoni for barna som skal slutte i barnehagen der de får utdelt perm med tegninger og bilder fra barnehagetilværelsen deres, og de blir ønsket lykke til videre i livet. 

 

Forut-aksjonen

Gjennom forut-aksjonen og materiellet vi får tilsendt fra de, får vi en større forståelse for hvordan barn i andre land lever i forhold til hvordan vi lever i Norge. I forbindelse med aksjonen gjennomfører vi også en sosial sammenkomst der vi selger diverse produkter der inntekten går uavkortet til Foruts arbeid. 

 

Nissefest

Barna møter opp i nisselue og røde klær. Vi spiser nissegrøt og synger julesanger, og ser en julefilm! 

 

 

Lucia

Den 13.Desember har vi Luciafeiring på formiddagen. Foreldre og søsken kommer innom og hører på Luciakoret vårt. Vi serverer gløgg, kaffe, saft og lussekatter!

 

Barnas julebord!

På barnas julebord spiser vi lunsj i Tyholttårnet! Dette er en hyggelig tradisjon for store og små.

 

Påskekaffe

Vi inviterer foreldre og søsken til en trivelig påskekaffe

 

Karneval

I Februar har vi karneval. Barna kler seg ut etter eget ønske. De barna som ikke har kostymer får selvsagt låne fra barnehagens utvalg. Vi lager god mat og leker mye morsom rollelek!

 

Bursdagsfeiring

Bursdagsbarnet lager sin egen krone med navn, alder og klistremerker etter eget ønske. Dagen blir feiret med flagg, bursdagssang og én muffins til hver av barna.