September i Hagebyen

I September har det foregått mye gøy hos oss! 

Vi har vært blant annet vært på tur på Vitensenteret og fått prøve ut og oppleve utrolig mye spennende! Her har vi blant annet lagd en tornado, samarbeidet om å bygge en modell av Tyholttårnet, og eksperimentert med lysbrytning, og mye mer: 

 

  

 

 

 

Vi har også et pågående arbeid med FORUT-aksjonen, og i forbindelse med det så har vi prøvd oss på å lage en linsesuppe/gryte fra Nepal! Den falt i smak hos store og små :-) 

 

Arbeidet med FORUT vil vi fortsette med en stund til. Det er noe vi i Hagebyen barnehage har som en fast årlig tradisjon, og vi anser det som et viktig arbeid som har fokus på bærekraftig utvikling. 

"Barna skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. Bærekraftig utvikling omfatter natur, økonomi og sosiale forhold og er en forutsetning for å ta vare på livet på jorden slik vi kjenner det. Barnehagen har derfor en viktig oppgave i å fremme verdier, holdninger og praksis for mer bærekraftige samfunn" (Utdanningsdirektoratet 2017, s.10). 

 

Barna deltar aktivt både i kompostering, samt høsting og tilberedning av mat i barnehagen! 

 

 

Vi har også gravd ned ulike typer avfall i barnehagens uteområde. Vi hadde en samling om søppel i naturen, og barna ble spurt om hva de tenker skjer med de forskjellige avfallsproduktene som blir liggende ute. Avfallet skal vi grave opp igjen til våren for å finne ut om hva som faktisk har skjedd! 

 

I uke 38 gjennomførte vi ei heidundranes brannvernuke som blant annet inneholdt to evakueringsøvelser som gikk over all forventning! Vi fikk god bistand av brannbamsen Bjørnis i form av både tegneark, brettspill, bøker og videosnutter underveis i brannvernuka!

 



 

"Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna

  • opplever og utforsker naturen og naturens mangfold
  • får gode opplevelser med friluftsliv året rundt
  • opplever, utforsker og eksperimenterer med naturfenomener og fysiske lover
  • får kjennskap til naturen og bærekraftig utvikling, lærer av naturen og utvikler respekt og begynnende forståelse for hvordan de kan ta vare på naturen
  • lager konstruksjoner av ulike materialer og utforsker muligheter som ligger i redskaper og teknologi" (Utdanningsdirektoratet 2017, s.52)

 

Helt på tampen av måneden hadde vi også et innslag i form av indisk dans i regi av den kulturelle barnehagesekken! Vi fikk oss litt av en opplevelse sammen med Tårnet barnehage som kom på besøk med en gruppe barn for å danse med oss!